Купа Мургаш

„Купа Мургаш“ – Едно от най-интензивните състезания.

Вече има яснота за новото трасе в „Купа Мургаш“,а именно – „Мургаш Пикник“. Повече информация за него може да немрите по-надолу в статията. Официално от организаторите потвърдиха, че през 2020 година Купа Мургаш, във всичките си категории , ще се проведе на 27.09.2020. Отново ще се стартира от гр. Бухово София област.

Ако искате да участвате в интензивно и много натоварващо състезание по планинско колоездене, „Купа Мургаш“ е вашето състезание. Ако за момент сте се стреснали, тук може да Ви успокоим малко, че състезанието се състои от три трасета: „Мургаш Епик“, „Мургаш Класик“ и “Мургаш Пикник”. От самите имена на трасетата можете да направите и заключенията, че първото трасе е предвидено за професионални състезатели, второто е за добре подготвени ентусиасти, а третото е за всички, които искат да пробват своите възможности в планиснкото колоездене.

„Мургаш Епик“

Свали GPX от тук:  GPX Купа Мургаш - Епик

„Мургаш Епик“ включва изкачването на пет отделни височини с обща денивелация дължина съответно от:  3336 m и 77.21km.
Изкачванията, които трябва да се преодолеят са съответно:

ВръхРазтояниеДенивелация
Мургаш 17km1000m
Потоп 17km400m
Желява 6 km600m
Желява 24 km400m
Готен 5 km500m

Всички състезатели, които ще стартират в категория „Мургаш Епик“ трябва да бъдат в 7:00 часа на Старта. Там ще бъде извършена проверка на задължителната екипировката и номерата за състезанието. В 7:30 часа ще бъде проведен инструктаж, а съответно в 8:00 ще бъде даден старта.

Контролните пунктови и времената към тях, през които трябва да се премине сa съответно:

Контролен  пунктКонтролно време
Старт08:00
вр. Мургаш13:00
с.  Желява15:00
разклон вр. Готен16:00

Членовете на „Велоклуб Курбел“, които са участвали на това трасе предопреждават, че то е предназначено по-скоро за състезатели и/или много добре подготвени любители велосипедисти. Преценете добре преди да се запишете за него!

Тук може да намерите трасето на „Мургаш Епик“:

„Мургаш Класик“

Свали GPX от тук:  GPX Купа Мургаш - Класик

„Мургаш Класик“ включва единствено изкачване на вр. Мургаш, като денивелацията е 1460m, а дължината на трасето е 45km. Тук състезатели, които ще стартират в категория „Мургаш Класик“ трябва да бъдат в готовност за състезанието в 9:00 часа. Отново ще им бъде извършена проверка на задължителната екипировката и номерата за състезанието, а инструктажа ще бъде проведен в 9:30 часа.

Тук контролните пунктови и времената към тях са само две и са съответно:

Контролен  пунктКонтролно време
Старт10:00
вр. Мургаш15:00

Това трасе е сравнително по-лекотоот първото „Мургаш Епик“ и съответно в него могат да вземат участие добре подготвени любители на колоезденето, които са готови да преминат денивелацията от 1460m в рамките на 44км.

Тук може да намерите трасето на „Мургаш Хоби“:

„Мургаш Пикник“

Свали GPX от тук:  GPX Купа Мургаш - Пикник

„Мургаш Пикник“ е най-новото състезание в рамките на „Купа Мургаш“, което ще се проведе за първи път през настоящата 2019г. по случай 10 годишнината на състезанията.

Тук контролните пунктови и времената към тях са само две и са съответно:

Контролен  пунктКонтролно време
Старт10:00
Финал 16:00

Тук може да намерите трасето на „Мургаш Пикник“:

СТАРТОВИ ТАКСИ за КУПА МУРГАШ

Както в повечето случаи, така и тук при по-ранно записване получавате отстъпки. Стартовите такси за „КУПА Мургаш“ за 2020 година са:

Очаквайте подробности!

Правилата за участие, като и повече информация за „Купа Мургаш“ може да намерите на официалния сайт на състезанието:

murgash.veloclubmammut.com

Може да разгледате повече за състезанията през 2019 на следният линк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.