Ползите от колоезденето

Искате ли винаги да поддържате добра форма и крепко здраве?

Burns Fats, NOT Oil
Burn Fats not Oil

Един от най-лесните начини за това е да се отдадете безусловно на велосипеда. Карането на велосипед е сравнително евтино и неангажиращо, а в същото време много здравословно хоби. Придвижването в градски условия, чрез колело може даже да е по-бързо, от които и да е друг тип, а разходите за това са само първоначалната инвестиция във велосипед. Новият слоган на активни хора в наши дни гласи:

“Гори мазнини, не петрол!”

“Burn fats,not oil!”

В Англия бе направено проучване с което е стигнато до извода, че колоезденето съхранява до голяма степен тялото и ума жизнено способни. Според проучването велосипедистите в напреднала възраст, а именно между 55 и 79-години са с много по-добър физически тонус от повечето хора на тяхната възраст, които не спортуват. В проучването са включени 81 мъже и 41 жени в съответната възрастова категория. Оказва се, че участниците имат физически и умствени способности близки на участниците от долните възрастови групи, които имат по-ниска физическа активност.
Нека да направим задълбочен поглед над това какво ще спечелим, ако започнем да караме колело днес.

На първо място ще бъде намален риска от сърдечно-съдови болести.
Карането на велосипед ще даде положителен ефект на сърдечно-съдовата система, както и ще намали и риска от коронарна болест на сърцето.

Положително влияние на велосипеда върху мускулите.
Колоезденето ще натовари ползотворно, най-вече долните крайници, а именно мускулните групи на прасците, бедрата и задните части. Чрез специализирани програми за ниско натоварващите упражнения пациентите, които имат проблеми с краката и бедрата, имат възможността да запазят активни съответните мускулни групи.

Искате няколко килограма по-малко?
При редуването на бързо и спокойно темпо на каране, на велосипед изгарянето на калории се превръща в детска игра. С чиста съвест може да кажем, че колоезденето основания инструмент в борбата за свалянето на килограми. При колоездачите се наблюдава засилване метаболизма, дори след приключване на тренировката.

Колоезденето е подобрява координацията.
Въртенето на долните крайници в кръг, докато се волана държи с горните, а останалата част на от тялото балансира, е много добър похват човек да тренира своите умения за координация.

Колелото релаксира психиката.
Тренировката може да бъде проведена сред природата, без градският шум, без непрекъсната връзка с всички видове мрежи, само Вие, велосипеда и безкрайно спокойствие. Това би ви накарало да забравите за всяко и да се отпуснете напълно.

След всичко изброено, Вие преценете дали си заслужава….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *