GARMIN FORERUNNER 945 VS POLAR VANTAGE V.

Най-добрите “Smart” часовници за колоездене за 2019.

В тази статия ще сравним двата от най-добрите спортни часовника за 2019 към момента:

  • Garmin Forerunner 945 е най-новият Active Watch на Гармин.
  • Polar Vantage V е най-високият клас в Active Watch категорията на Полар.

Нека да започнем с две таблици, които бързо и нагледно ще Ви покажат приликите и разликите на двата часовника. След което по-лесно ще можем да анализираме подробно особеностите на всеки един от тях.

Ключови прилики между Forerunner 945 и Vantage V

Garmin Forerunner 945 Polar Vantage V
GPS & GLONASS
Вграден Пулсомер
Бягане ( на закрито / открито )
Колоездене ( на закрито / открито)
Гребане ( на закрито / открито )
Плуване ( на закрито / открито)
Повече от 20 режима на видове спорт
Режим Триатлон
Bluetooth
Galileo Satellite
Акселерометър
TOPO Maps
Барометричен алтиметър

Ключови разлики между Forerunner 945 и Vantage V

Garmin Forerunner 945 Polar Vantage V
Спортни режими 22 вида спорт/дейности 130+ спорт/дейности
Running Power Изисква аксесоар
Вграден Пусломер Добър Отличен
Пулсов Оксиметър (Pulse Oximeter) X
Място за Музика и Приложения X
Разплащане X
WiFi X
ANT+ X
Батерия (GPS + Пулсомер) 36 часа 40 часа
Тегло 50 грама 60 грама
Температура X

Предимствата на Polar Vantage V.

1. Над 130 типа спорт при Polar Vantage V

Що се отнася до общия брой на спортните профили, никоя марка не е по-добра от Polar.
Така че, ако решите да се спрете на покупката на Polar Vantage V, ще бъдете приятно изненадан от факта, че вашият часовник поддържа повече от 130 типа спорт, от които можете да избирате, когато измервате вашата активност. Тук е мястото да отбележим, че часовникът може да съхранява само 20 типа активности в един и същ момент, което от своя страна означава, че трябва да изберете тези 20, които са най-подходящи за вас, а това става лесно, чрез използването на приложението Polar Flow.

2. По-добрият вграден пулсомер на Polar Vantage V

Polar е и винаги е бил лидер и иноватор в технологията за наблюдение на сърдечния ритъм. При Vantage V тази тенденция продължава с новата генерация за следене на сърдечния ритъм, а именно Precision Prime.

Гръб и сензори на Polar Vantage V

Vantage V използва серия от 8 оптични светодиода и 6 точки за контакт с кожата за измерване на кръвния поток през китката. Броят на светодиодите помага за подобряване на точността на показанията. Точките за контакт с кожата гарантират, че действително носите часовника, когато се извършват измерванията.

3. Скритият вграден температурен сензор на Polar Vantage V

Макар, че от Polar все още не са афиширали официално и трудно се намира каквато и да е информация за това, Polar Vantage V разполага със сензор за измерване на температурата. Сензорът е необходим най-вече за прецизната работа на вградения барометър. След последното обновяване на Polar Flow, в статистиката за вашата тренировка вече може да намерите и информация, как се е изменяла температурата.

4. Уникалното измерване на Running Power от китката от Polar Vantage V

Предлаганите цветове на Polar Vantage V

Polar Vantage V е единственият “Smart” часовник към момента на пазара, който е способен да измерва интензитета на движение от китката. Нито един от преките конкуренти Garmin, Suunto, Fitbit или Chronos, няма алтернативно решение на тази функционалност.
Заедно с отличния пулсомер и способността за измерване на мощността на движение от китката, това прави Vantage V един от най-добрите.

Най-големите предимства на Garmin Forerunner 945

1. Съхранение на музика на Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 има вграденa 3,5 GB собствена памет. Средностатистически това са около 500 музикални записа. Часовника работи също така и със Spotify, Deezer, Pandora и iHeartRadio, това прави Garmin Forerunner 945 абсолютен фаворит в това отношение.

Пулсоият оксиметър при Garmin Forerunner 945

Компанията Garmin използва пулсоксиметъра, за да измерва нивата на кислород в кръвта, а след това те се комбинират с измерените данни за пулса, за да бъдат подобрени анализите на:

  • Нивото на стрес
  • Качеството на съня
  • Състоянието на възстановяване
Пулсоият оксиметър легенда
  1. Процентът на насищане с кислород.
  2. Графика на средните Ви показатели за насищане с кислород за последните 24 часа.
  3. Последната Ви кислородна сатурация.
  4. Последното ви отчитане на кислородна сатурация.
  5. Графика на вашите показания за последните 24 часа.

3. Плащания посредством Garmin Forerunner 945

Forerunner 945 има вградена технология за плащане NFC, което означава, че можете да заредите данните си от картата и след това да извършите плащания с часовника.

4. Сателитно проследяване на Galileo на Garmin Forerunner 945

Сателитното проследяване на Galileo е отговорът на Европа за проследяване на GPS (американска технология) и проследяване на GLONASS (руска технология).
Въпреки че повечето хора ще се оправят с GPS & GLONASS (които имат и двата часовника), опцията за проследяване на Galileo е приятен бонус.

5. Технологията TOPO Map на Garmin Forerunner 945

TOPO Map на Garmin Forerunner 945

Основното предимство на TOPO картите е, че можете да използвате часовника си, за да откриете нови маршрути в екзотични условия. Той ви казва точно къде се намирате и визуализира всичко в близката околност. Накратко, това е технологията, която би Ви улеснила значително, ако сте пътешественик, алпинист или планински колоездач.

Може да разгледате нашите маршрути , които може да качите на Garmin Forerunner 945, тук,

6. Значителна “Smart” функционалност

По отношение на “Smart” функционалност, Vantage V и Forerunner 945 са от различни планети. Vantage V е създаден предимно за атлети за издръжливост, което всъщност означава, че му липсват всички технологични “Джаджи”, които идват с високия клас на Garmin. Някои потребители може да намерят простотата на Vantage V освежаваща, но ако харесате новото в технологията, който иска мултиспортен часовник с прилични възможности за смарт часовник, Forerunner 945 определено е по-добрият избор.
‘’ Може би Apple Watch 3 е по-умен? Може би. Но не е толкова добър в спорта, нито в живота на батерията”.

Заключителни мисли

Много е сложно да се каже еднозначно, кой от двата часовника е по-добър. Polar Vantage V е с по-изчистена спортно ориентирана визия, докато Garmin Forerunner 945 се набляга повече на по-голяма “Smart” функционалност. На който и да е от двата да се спрете, това би ви донесло само позитиви.

При Polar Vantage V, каишките са изработени от качествени материали, които са антиалергични и доста издръжливи, но не могат да бъдат подменяни със стандартни за разлика от Polar Vantage M. Поради тази причини може да разгледате всички предложения на Аliexpress тук.

Проверете цената на каишките за Polar Vantage V в Аliexpress

Може да разгледате преложенията на Емаг за FORERUNNER 945 и VANTAGE V тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *