Представянето на “Курбел” на “Витоша 100” – година 2018

Както вече споменахме в описанието на трасето на Витоша 100, което можете да намерите тук, това е най-популярното състезание в рамките на Витоша. Именно това го прави доста интересно и за членовете на нашия клуб. От друга гледна точка, участието на членовете на велоклуб „Курбел“ на Витоша 100 през 2018 г. беше първото за тях състезание, като клубни съмишленици. Предните участия са били винаги индивидуални, а това ги прави и не толкова заинтригуващи, както клубното.

Тазгодишното издание на вече традиционната обиколка на Витоша, а именно Витоша 100, бе от части помрачена и от не толкова добрите метеорологични услови. Въпреки, че валежите бяха в продължение само на час и половина, това бе достатъчно трасето да бъде пропито с лепкава кал. Това донесе допълнителни затруднения за участниците, но въпреки това отново бяхме свидетели на подобряване на времената за финиширане на първите участници.

Тук е моментът да похвалим и благодарим отново на организаторите за организацията, която спокойно може да кажем, че беше отново на световно ниво за такъв тип състезание. Тази година, освен голямото разнообразие и количество на храни и напитки по подкрепителните пунктове, участниците можеха да се подпомогнат и с витамини, магнезий и много други. Също така беше осигурена и водоструйка на финала за по-лесно почистване на велосипедите.

Галерията със снимките от състезанието на нашите членове може да разгледате по-долу. Искаме да отправи специални благодарности нафото: Владислав Георгиев от  SKI.BG,  Stefan StefanovJeni Petrova Photography и Anton Asenov за предоставянето на част от снимковия материал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *