“СПИЦИ И БОДЛИ”

За четвърта поредна година се организира състезанието от ХСМ сериите в България, а именно „Спици и Бодли“. Както можете да разберете и от името, „Спици и Бодли“ ще се проведе в сърцето на “Розовата долина”, а именно в Казанлък. Датата на тазгодишното издание ще е 12.05.2019. Както знаете от предните години, състезанието се провежда в третият последен ден (неделя) от цялостното мероприятие.

XCM "СПИЦИ И БОДЛИ" - Xамачна градина

Самият фестивал започва в петък на 10.05.2019, с организиране на палатков лагер. Приключенията продължава и в събота с езда, йога, стрелба с лък, хамачна градина, музикална сцена и много, много други забавления.

Трасета

Трасетата на „Спици и Бодли“ отново са две късо и дълго, съответно късо-37км с положителна денивелация от 1274 метра и дълго – 47км, a денивелация е 1781 метра.

Късо трасе на “Спици и Бодли” 37 км.

По по-малко трасе от 37км ще стартират както колоездачите, така и бегачите. Освен, че е по-късо, със значително по-малка денивелация, то е и много по-малка степен на трудност. Ние от Велоклуб „Курбел“ силно препоръчваме велосипедисти с по-малко опит и възможности да стартират именно по това трасе. Тази година организаторите са се погрижили да има и отборно класиране.

XCM "СПИЦИ И БОДЛИ" - Отборно класиране.

Ако членувате в отбор или клуб, не забравяйте при регистрацията си да запишете и неговото име. По този начин ще може да донесете точки и на вашите съотборници.
По „Късото“ 37км трасе традиционно ще се проведе щафетно бягане. Новото за тях е, че тази година е предвидено и индивидуално класиране, специално за всички, които искат да разчитат само и единствено на своите възможности.

Дълго трасе на “Спици и Бодли” 47 км.

Дългото трасе е предвидено само и единствено за колоездачи, но нека това да не Ви изкушава. Както казахме и по-горе ние от Велоклуб „Курбел“, строго препоръчваме по това трасе на „Спици и Бодли“ да участват само добре подготвени състезатели. Тук отново искаме да Ви напомним, че в тазгодишното издание на състезанието е предвидено и отборно класиране.

Записване за участие.

В цената на билета се включва:

  • Застраховка
  • Подкрепителни пунктове по цялото трасе
  • Храни и напитки
  • Бъф и светлоотразителна лента с логото на състезанието
  • Фестивал с жива музика, конна езда, стрелба с лък, въздушна йога, хамачна градина и много други

Категория

Цена
Стандартен билет за колоездачи и бегачи – до 10-ти май 37 лв
Стандартен билет за колоездачи и бегачи – 11-ти и 12-ти май (на място)47 лв
Групов билет за 5 човека 150 лв
Щафетно бягане 60 лв
Юноши до 18 г. 10 лв

Тази 2019 година организаторите на ХСМ„ Спици и Бодли“ са поели ангажимент, че 5% от цената на всеки билет ще бъде дарена за благотворителност. Средствата ще отидат за помощ на каузата на Фондация „Ела и ти“ в подкрепа на хората в неравностойно положение . Тази постъпка може единствено да получи нашите адмирации.

Повече информация може да намерите на страницата на организаторите: https://spici.spk.bg/register/

Разгледайте повече информация за ХСМ сериите на следната страница: https://crankarm.eu/category/xcm-series/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.