XCO Драгалевци

Дългоочакваното първо състезание за годината в рамките на планината на столичани – Витоша, наближава. Поредното издание на XCO Драгалевци тази година ще бъде проведено на 14 април 2019.

Участник от XCO Драгалевци

XCO Драгалевци е част от формата Cross country Olympic, което от своя страна последните осем години е част и от Летните Олимпийски игри. Тази дисциплина се характеризира с къси обиколки, с дължина между 3 и 6 километра, което придава по-голяма динамика и атрактивност на състезанието. По традиция, участниците и в тазгодишното издание на ХСО Драгалевци ще бъдат разделени на шест отделни категории, според годините, които участниците са навършили в тази календарна година…

Категория Обиколки
Мъже Елит 7бр.
Мастерс 40+ 5бр.
Мъже Хоби 5бр.
Жени 4бр.
Юноши 17г.-18г. 5бр.
Юноши 15г.-16г. 4бр.

Такса за участие на ХСО Драгалевци

Както при повечето състезания, така и при ХСО Драгалевци, има намаления при по-ранни записвания. Заплащането на таксата за участие може да се осъществи по два начина:

  • по банкова сметка

BG51FINV91501014661791 
Сдружение ВелоКлуб Мамут 
На основание – XCO Драгалевци 

При плащане по банков път е необходимо да предоставите, копие от платежно нареждане за платена такса.

  • На място в магазин Pave Bike Shop . За повече информация вижте тук.
Срок за заплащане Цена
до 24:00ч. на 31.03.2019 15лв.
от 01.04 до 24:00ч. на 12.04.2019 20лв.

Всички цени са с включена застраховка ППС.

Безопасностно участие в ХСО Драгалевци

За да стартира на ХСО Драгалевци всеки един от участниците, задължително трябва да е снабден с лични предпази средства – каска и ръкавици.

Друго важно изискване към участниците е, че преди старта те трябва да представят нотариално заверена декларация. Декларацията може да бъде изтеглена тук.

Всеки един участник носи лична отговорност относно техническото състояние на своя велосипед, както преди, така и по време и след провеждането на състезанието.

Трасе на ХСО Драгалевци

Трасето се намира в подножието на Витоша над столичния квартал Драгалевци. До старт/финалната права има възможност за достигане с автомобил, като организаторите са го съобразили така, че може да се използва паркингът на природозащитен информационен център – Витоша.

Всяка една от обиколките на ХСО Драгалевци е с дължина 3.1 километра, а денивелацията по протежението на трасето е приблизително 100м. На картата по-долу може да видите самата обиколка.

На следващата карта може да разгледате GPX координатите свалени от тракера на един от нашите членове, след участието му в състезанието през 2018 година.

Може да разгледате по-вече за ХСО Сериите ТУК.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *