ХСО Княжево

За втора поредна година велоклуб „Велораптор“ организира „ХСО Княжево“. Тази година състезанието отново ще се проведе в партьорство с Район “Витоша”, Столична Община. XCO Княжево е и част от календара на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. Както е по традиция, то ще бъде проведено в Княжевската гора в близост до Княжевския лифт, но през настоящата година, с месец по-рано – на 19.05.2019.

Колоездач от XCO Княжево

По трасето отново ще има три различни старта, два от които ще бъдат със състезателен характер, съответно за „Елит“ и „Хоби“, а третият ще бъде организиран за любителите, които искат да изпробват своите възможности.

Категории в “Елит” и “Хоби” :

Състезателните номера от XCO Княжево
  • Мъже Елит
  • Мъже до 23 г.
  • Мъже 40+
  • Мъже Хоби
  • Юноши 17-18 
  • Младежи 12-14 г.
  • Младежи 15-16 г.
  • Жени елит
  • Жени до 19 г.
  • Жени Хоби

От своя страна стартовете „Елит“ и „Хоби“ също могат да бъдат разделени на няколко групи между 50-100 участника в зависимост от категорията. Това се поражда от спецификите на XCO състезанията и конкретното трасе. В няколко участъка от сравнително късото трасе има тесни пътеки, което би довело до струпване на участници, а от там и до евентуални инциденти. Измерването на времето за всички участници ще бъде извършено по електронен път, което от своя страна би довело до голяма точност. Измервателният пункт ще бъде в непосредствена близост Старт-Финалната права, която е в началото на Слънчевата алея, също така там ще бъдат разположени и подкрепително-сервизен пункт, спонсорите и съдиите .

Начинаещи

За начинаещите състезатели, които все още не са пробвали своите възможности в реални условия, както и за тези които искат просто да опитат от адреналина на XCO сериите е предвиден любителски „Старт“. При него броят на участниците няма да бъде ограничаван и се очаква да е значително по-голям от колкото при „Стартовете със състезателен характер“. Ако бъде забелязан по-голям интерес за това мероприятие, организатори имат готовност да бъде организиран и втори такъв, за да може да се избегне струпване на хора по трасето. При този „Старт“ на „ХСО Княжево“ ще бъде направена само една единствена обиколка на трасе и времето ще бъде измервано ръчно.

Как и къде да се запишем за участие?

Предварителна регистрация за състезанието може да направите на следният адрес: https://drace.bg/bg. Заплащането на съответната такса за участие също може да бъде направено на гореспоменатия адрес. Единствено е необходимо да бъде извършена регистрация в сайта.

Ако желаете може да направите и вашата регистрация на място. Това е възможно до 30 минути преди съответния старт. Веднага след като направите вашата регистрация на място е необходимо да заплатите и необходимата сума за към нея.

Таксите за различните категории състезазатели може да намерите в таблицата по-долу.

Категория Цена
Елит 20лв.
Хоби 20лв.
Любители 15лв.

Трасе на ХСО Княжево.

Трасето на състезанието е с дължина 3.3 км, като има положителна денивелация за всяка обиколка от 200м.

На картата по-долу може да видите GPS координатите свалени от участник в състезанието през 2018 година.

Може да разгледате по-вече за ХСО Сериите ТУК

Искаме да изразим специални благодарности на Велоклуб Veloraptor за предоставената информация и снимков материал. Ние от Велоклуб Курбел искаме да пожелае успех на всички участници и много незабравими моменти на състезанието на всички в публиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *